Voy a viajar por todo el mundo

Impad av rubriken??? Jag visste väl det! Sanningen är att det var en av mina glosor i spanska som jag hade igår. Jag är så snäll så ni som inte vet vad det betyder får ta reda på det själva.

 


Önskas färg eller svartvitt?

Enkel fråga att svara på, vad tycker ni bäst om, den bilden con color (alltså: med färg) eller den som är tvärtom dvs. svartvit?
Jag diggar den med färg mest i think!

Godnatt

Jag vet att klockan har tickat iväg med väldans fart och redan slagit 23.00, men jag är inte ett dugg trött och känner att jag inte levt dagen ut i fullo pga. plugg. Tar igen det genom att sitta och inte göra någonting just nu samtidigt som jag försöker inbilla mig själv att jag kommer att somna på dirren när väl jag lagt mig ner i sängen så att det blir nemas problemas imorgon bitti! Denna inbillning har jag försökt med ett flertal gånger tidigare och summan blir alltid likadan: jag är dödstrött på morgonen och vill bara spola fram tiden till sommarlovet. Tyvärr så går det inte och nu måste jag säga adjöken för att låta ögonlocken falla ner. Godnatt.


Vilse i min egen värld

Söndag, söndag, söndag... Skulle kunna kallas för slappdag istället, eller möjligtvis pluggdag eller mysdag. Det är precis det dagen går ut på! Dessvärre sov jag typ ingenting inatt. Skulle ju till gympan och hade satt klockan på 08.30, men jag gick av någon anledning upp klockan 08.00 och var aningen vilse... Jag stängde av alarmet och gick och la mig igen. Vaknade senare av panik! Haha, jag skulle ju ha hunnit till gympan, men som zombie gör man ingen nytta där. Jag sov vidare istället och har sedan dess bara vilat ut på olika sätt och försökt stressa ner, vilket kommer få en skjuts i baken när jag ska på yoga om 1½ timme! Visserligen är det poweryoga, men hur jobbigt kan egentligen yoga vara när fokusen ligger på att andas?!


All the faint lights

Bild 1: Curves, Colorbalance, Hue/Saturasion, Vibrance.

Bild 2: Curves, färgläggning.

Imorse kom det snö, buhuuu :( Jag som vill ha vår nu! Men den är ändå borta nu typ så jag är inte så ledsen. Passade även på att knäppa några bilder i (det som var) fint ljus.


Konstigt jag är stressad...?

Den utan frön på var till Victor, han är typ allergisk mot allt som inte stavas pommes, kyckling, godis, chips, cheeze balls och allt annat som jag är allergisk mot!

För att baka bullarna ovan var jag tvungen att ställa klockan på 07.30. En lördag?! Det tog emot kan jag lugnt säga! Men de var väldigt lätta att göra så det som tog tid var själva jäsningen, men då passade jag på att ta en lugn och väldigt kort joggingtur! Träffade på Milli som skulle på kurs. Jag har även varit på öppet hus på ett gymnasium. Nu ska jag bara chiiiiiillaaaaa för det behöver jag verkligen just nu! Men, det tänker jag inte göra hela dagen, nejdå jag ska gå en lång runda med hundarna och PLUGGA.


En utomjordings kärlekstörst

That´s what life´s about


...

Imorgon väntar först frullebak (haha, nytt ord) sedan besök på min kanske framtida gymnasieskola!

Det stavas s t r e s s a d

HejHej! Det är aningen dålig bloggning för min del för tillfället men jag har faktiskt en ursäkt. Om den är bra är en annan femma! Men iaf, jag är så sjukt stressad och har panik över väldigt många saker att jag tillslut bara skiter i allt! Det har påverkat bloggningen, eller allt för den delen ;)


Beroende....

Hej! Tänkte dela med mig lite av mina problem. Haha, nejdå, bara det som jag inte kan leva utan! Alltså, O'boy och Granny Smith's fantastiska, knapriga, saftiga och helt oemotstånliga äpplen! Det går inte en dag utan att jag ätit/druckit något av det! Ibland går det till överstyr, men jag försöker hålla mig på en okej nivå...
Är ni beroende av något liknande?

Sommarbilder på vintern :PPppPPpPpPpppP

Jag fick en kick att redigera gamla (sommar) bilder just för att jag har brist på nya, färska, roliga, fina bilder just nu! Vädret är så tråkigt ute och inspirationen är nere på noll...
Hoppas Lau tycker att det är okej att bjuda på dessa bilderna istället!

Tuva, kusin

Redigerade snabbt ihop två bilder från i somras på min söta kusin! Jämförde också med dem som jag tog då, ni kanske kommer ihåg de här bilderna?


Summer 2012, please hurry up!

Saknar sommaren så himla mycket! Vinter är kort sagt inte mitt klimat att trivas i, fryser rumpan av mig bara jag går utanför dörren. Vill ha sommar och bada (i pool såklart, inte hav!) och resa och bara vara med underbara vänner!

Smickrande bild

Skrämmande bild, inte sant?
Åh, vad jag tycker om att kolla på handboll! Fast jag kollar bara när det är större mesterskap, typ som nu när det är EM. Sverige spelade tidigare idag mot Makedonien och man kan ju säga att publiken nästan bara bestod av makedoniska supportrar. Oavgjort blev resultatet efter att cigarettändare och annat kastats in på planen och massa buande och visslande från de makedoniska supportrarna så fort Sverige anföll. Tråkigt att det ska gå till sådär. Nu ska jag snart gå och sova då det är tillbaka till skolan och alla bekymmer/paniker imorgon igen, suck...

By the sea

Såg att det var solnedgång igår och skulle snabbt ta mig ner till havet, givetvis ägnade jag först förmycket tid vid datorn vilket bidrog till att jag missade den "finaste delen"...

Panik....

Hej! Har haft några dagars ledigt från bloggandet pga. inspriationsbrist, men nu tror jag att jag är back on track! Iaf så kan jag dela med mig av mina paniker (kan man säga så?) som är gymnasievalet (mer om det senare), skidresan (vill inte bryta några ben eller frysa ihjäl), nationella proven och alla j*vla slutbetyg! Alltså en sammanfattning av hela mitt liv i skolan med 1-3 bokstäver/ämne! Helt sinnesjukt! Har redan betygsångest! Terminen har ju bara börjat! Tänk om jag inte blir nöjd, tänk om jag inte höjer mig i något och ännu värre: tänk om jag sänker mig!
Sedan har vi ju det här med gymnasievalet... Först är det ju bra om man vet ungefär vad man kan tänka sig att arbeta som i framtiden. Jag funderar på något inom juridiken, kanske på FN? Eller som sportjournalist/krönikör. Eller ärligt talat vafan vet jag?! Jag är 15 år och står inför mitt livs största och viktigaste val! Visst, alla säger att man kan ändra sig osv, men varför ta den långa vägen om man kan ta den korta liksom?
Program var det nu ja, vilket ska jag välja? Humastiska - jag vill jobba utomlands + språk är viktigt, samhällsprogrammet - bred linje + finns på skolor som intresserar mig, ekonomiprogrammet - man kan ha juridik som inriktning + jag kanske vill bli egenföretagare. Det finns plus på alla, men även minus på alla, dock har jag (efter många om och men) antagligen kommit fram till att jag ska gå samhällsprogrammet. Är ändå inte alls säker...
Skola dårå. Om jag ska gå samhällsprogrammet så väljer jag mellan Johannes Hedberg och Campeon. Det jobbiga är att jag gärna skulle vilja gå på båda två! Men det går ju inte, jag måste välja och jag har knappt någon aning. Fast jag tror att det lutar åt Campeon (ska dit på tisdag så får se om det känns rätt då, har redan skuggat elev på Johannes Hedberg), men som sagt egentligen har jag ingen aning!
Är det någon som har något tips på hur jag ska välja?
Över till de andra panikerna, skidresan. Ja, visst ska det bli väldigt roligt att åka skidor för första gången! Men jag är en mycket oerfaren åkare (har endast åkt på Vallåsen 2 gr, räknas det ens?) och vill inte bryta några ben eller förfrysa vilket inte känns så omöjligt med min dåliga blodcirkulation. Med tanke på vädret hade jag nog hellre spenderat tiden på en strand (okej där ljög jag, är hellre poolen) i ett varmt land.
Nationella proven: hemskt, hemskt, hemskt! Kanske inte så svårt, men iom att jag har så himla hög press på mig själv känns det som att jag kommer att få total blackout när jag väl sitter där med provet framför ögonen med pennan i högsta hugg. 
Detsamma gäller slutbetygen, jag har alldeles för hög press på mig själv. Jag vet att jag inte har dåliga betyg (eller, det beror ju självklart på vem man jämför med!), ändå kan jag sitta i min ensamhet och böla för ett som för mig är ett dåligt resultat. Är typ hundra på att om jag inte hade haft sån press hade mina betyg varit bättre, framför allt i engelska och matte.
Okej, detta blev långt och jag beundrar dig som orkat läsa alltihop! Jag själv är för lat för att läsa igenom det...
Imorgon blir det gympa och sedan en joggingrunda och litta plugg.

Här har ni en mycket vacker bild som tack för att ni kanske läste texten (antagligen inte)....


Brus

På något sätt så gillar jag brusiga bilder! Det känns så gammalt och mysigt. Knäppte precis några bilder med lampan rakt i fejset med ganska snabb slutartid och högt ISO. Lyckades (som ni antagligen sett) få ganska fin skärpa på ögat. 

Till en annan sak: kom hem från zumban för cirkus en timme sen och om ungefär en halvtimme ska jag och fadern min ut på en kort joggingrunda! Åh, jag är såååååå lycklig!!! Mår så j*vla bra när jag tränat! Sån underbar känsla!


Zuuuumbaaa

Hejsan! För er som inte såg det direkt på bilden ovan, så har jag världens munsår (trevligt va?) som svider som tusan...

Nu måste jag skynda mig att byta om för jag ska iväg på zumba!!! :D


iPads

Känner mig social när jag är barnvakt till min kusin på tre år och vi sitter med varsin iPad... Det första hon sa när hon kom innanför dörren var "Vet du vad Alexandra? Jag har med mig min iPad!", för er som blir lite oroliga nu och undrar vilka föräldrar det är som ger en iPad till sin treåring kan jag meddela att det är hela familjens. Fler  barnfamiljer borde äga en surfplatta! Alvina visade mig lärorika spel där man lär sig om kroppen och spel där man lär sig skriva, hon är faktiskt riktigt smart!

Nu ska jag kila iväg till fotbollsträningen som är den första sen innan lovet! :D


Svar på kommentar

KommentarTid
Alexandra om Att jag borde...:
När du skriver "köpa ny kamera" för att utveckla din kunskaper. Vad är det du saknar i Nikon D3100 då? Jag vill ju inte köpa den och sen ångra det för att det inte går att utveckla sig med den liksom, därför jag undrar :)
IP: 213.114.55.50
09 Januari, 21:17
Om det verkade oklart i det förra inlägget vad jag menade med att köpa en nya kamera för att utvecklas mer tänkte jag förklara djupare vad jag menar. Först av allt har d3100 varit en suverän "första-kamera" och jag har lärt mig väldigt mycket. Det var därför jag köpte den, för att lära mig grunderna och se om det där med fotografering var något jag tyckte var kul. Då kostade den totalt 7200 :- vilket är ganska mycket när jag som sagt knappt kunde ställa in manuellt. Kan man redan väldigt mycket och tycker att det är jättekul kan man ju köpa en bättre och mer avancerad kamera, men de kostar också betydligt mer. Som svar på ovanstående fråga så saknar jag ingenting i d3100 (för det måste finnas nybörjarkameror), men jag skulle absolut vilja ha en med högre ISO-tal m.m. för att kunna ta bättre bilder. Jag menar inte att d3100 tar dåliga bilder, bara det att det är en nybörjarkamera och jag vill ta steget till en högre nivå nu. Det går givetvis att utveckla sig massor! Se bara på mig, jag tycker att jag har utvecklats enormt under ett år! Det är jag övertygad om att du också kommer att göra.
Alltså, jag rekomenderar den till dig som ska köpa din första systemkamera, men inte till dig som redan fotat länge och kan grunderna och lite till.

Till alla som vill köpa ny kamera: tänk på vad du väljer för någon! Köp inte en för tiotusen när du inte kan manuella inställningar, det är slöseri med pengar. Jag vet många som har dyra kameror men använder endast autoläget och då spelar det ingen större roll vilken kamera man har.

Att jag borde...



Julshow

Nikon d3100 + 50mm
Så, då var årets upplaga av julshowen avklarad! Tillbaka till rutiner igen från allt drömmande i sagovärlden! Har varit roligt som vanligt, men även lite tomt i och med att detta är första året som jag inte själv är med på ett enda nummer. Detta innebar givetvis att jag spenderade tiden med mina gymnaster (istället för att stressa och byta om mellan nummerna) och tro mig, det tar mycket energi. Har varit helt slut när jag kommit hem på kvällen. Idag var jag dessutom på gympan från 10.15-16.30 för att det bokades in en extra uppvisning bara för att folk blev hemskickade igår på grund av att det var fullsatt.
Tog även med kameran idag, men fotade bara lite backstage + när de dansade vals (i deras andra nummer var jag med och höll holme så då kunde jag inte fota).

Illustration

Kommer antagligen att ångra mig att jag delar med mig av min livs första illustration, men iaf tur för er som hinner se den innan jag tar bort inlägget! Haha :p
(Nej, jag har inget bra svar på varför jag endast gjorde ett öga och ett ögonbryn)


JVM

Tänkte bara tala om för er som undrar att jag väntar på att sudden and death ska börja. Ja, för er som inte vet är det mellan Sverige och Ryssland. Ganska roande att kanadensarna hejar på Sverige och buar för en i det rysska laget. Nu börjar det! Måste gå!!!!!

Kloka ord av en viss Baloo

Idag var det som sagt premiär för årets julshow! 1 av 3 avklarade alltså. Tyckte det gick ganska bra faktiskt! Om man bortser från att våra gymnaster (som under ett av sina nummer dansade vals med några killar) stod helt stilla halva numret vill säga... Ska nog gå en runda med hundarna nu innan resten av la familia kommer hem från att ha firat min morfars födelsedag!


Home for a rest

Nikon d3100 + 50mm 1.4 1/80 ISO 400

I och med att jag inte har någon fjärrutlösare är det väldigt svårt att ta självporträtt, men det blev iaf en ganska bra bild!


Varför faller inte snön?

Mår lite sådär halvkasst idag, vilket har inneburit en del plugg och en del TV-tittande. Jag är så himla less på vädret också! Eller ska jag säga ett jag är arg på Emil? Har vi inte precis haft finbesök av Dagmar? Vi behöver lite vila nu, jullovet är inte till för att sitta inne under en fillt och glo på TV hela dagarna. Man ska ju vara ute när solen skiner och havet glänser (is) och byns lilla kulle ska bli attackerad av barn som vill åka pullka. Men, nej inget sådant har vi fått vara med om på detta lovet.
Jag vill ju ut och fota fina vinterbilder...

Det svenska vädret asså...

Jag är så trött på det svenska pissvädret! Regnar det inte så blåser det och idag har vi sån otur att det gör både och! Jag som hade tänkt gå en låååång promenad längst kusten med mina hundar! Det fick bli ändrade planer och jag körde en Laura-style och städade hela rummet. Bäddade rent och lite sånt. När jag menar städa så menar jag inte damma, dammsuga och putsa fönster, nej jag menar bara att plocka undan och lägga saker på sin rätta plats. Men tro mig, det var en del saker som inte var på sin rätta plats!
Nu är det ganska mysigt och jag stormtrivs sen vi gjorde en total makeover över hela rummet.

Redigering

Bild på världens sötunge!

Det jag har redigerat är:

1. Beskärt.

2. Skärpt ögonen samt ökat konstrasten på dem.

3. Skärpt hela bilden.

4. Ljusat upp hela bilden med hjälp av kurvor.

5. Gjort skuggorna lite åt det cyanska och blåa hållet.

6. Ändrat offset och gamma correction via exposure (har det photoshop på engelska så vet inte vad det heter på svenska!).

7. Suddat ut det jag nyss lagt till i ansiktet.

8. Gjort en svartvit kopia.



The world at large

Bild från mellandagarna!

Tänkte skriva lite om hur denna veckan kommer att se ut för mig, för den är lite speciell. Vi börjar med imorgon då inget är planerat på förmiddagen, men vid klockan 6 ska jag befinna mig på gympan för det är genrep inför den årliga julshowen. Detta årets upplaga är 20 års jublieum så den lär bli lite större än de vanliga antar jag. Jag kommer hem senare på kvällen, dock är det oklart när i och med att genrepet kan ta hur lång tid som helst! Men iaf, så på onsdag är inget planerat men jag kanske träffar någon kompis eller hittar på något annat. På torsdag däremot är det premiär för julshowen! Så då kommer jag att vara i sporthallen bland glitter och glamour hela kvällen, haha! Samma gäller fredagen och lördagen. Roligt, roligt! Denna gången är det första året jag inte är med som gymnast i ett enda nummer, sorligt... Söndagen består antagligen av plugg, det gäller att ha spetsat hjärnan (kan man säga så?!) inför nationella proven som börjar snart!


Black n' white

Gjorde en animation lite snabbt bara. Saknar inspiration, men just nu tittar jag på "Filip och Fredriks årskrönika" på TV5, så jag får kolla tumblr/we♥it någon annan gång!

Nyår 2011/12

Så, då har 2011 passerat förbi och 2012 har intagit sin plats. Detta firade jag hemma hos Evelina med gänget på sista bilden! Hade mycket roligt och maten smakade exelente!

För er som inte visste så är första januari dagen då flest käkar pizza! Även min familj ska hoppa på den trenden idag ;)

Hoppas er lördagskväll/natt var lika bra som min!


Fireworks

Endast kontraster och skärpa redigerat.

RSS 2.0